Pamlsky pro psy – kdy a kolikrát denně je dávat?

Pamlsky pro psy jsou nedílnou součástí každodenního života našich mazlíčků. Je to nejen způsob, jak udělat radost našemu mazlíčkovi, ale také nesmírně důležitý prvek výcviku a posilování pozitivního chování.

pamlsky pro psy

Podávání pamlsků by však mělo být správně vyvážené a přizpůsobené potřebám domácího mazlíčka. Jak vyvážit množství pamlsků a kdy je nejlepší je podávat? Zde je několik praktických tipů, které vám pomohou pečovat o zdraví a pohodu vašeho mazlíčka.

Proč jsou pamlsky pro psy důležité?
Pamlsky pro psy plní v každodenním životě psa mnoho funkcí. V první řadě jsou skvělým nástrojem pro posílení pozitivního chování během tréninku. Díky nim můžeme psa odměnit za dobré chování, díky kterému se rychleji učí a ochotněji poslouchá naše povely. Pamlsky lze navíc používat k budování vztahu s vaším psem – je to způsob, jak projevit lásku, zejména ve chvílích hry nebo odpočinku.

Kdy dávat psovi pamlsky?
Správné načasování podávání pamlsků je důležité, zvláště pokud chceme, aby byly účinným nástrojem pro posílení pozitivního chování. Pamlsky se obvykle dávají, když pes splní konkrétní úkol - může to být například naučit se nový povel, chovat se klidně na procházce nebo se ve správnou chvíli zdržet štěkání.

Pokud plánujete používat pamlsky k výcviku, je nejlepší je dávat ihned poté, co váš pes provede příslušnou akci. Díky tomu pes pochopí, za co byl odměněn. Důležité je také neprodlužovat trénink – příliš mnoho pamlsků podávaných najednou může vést k přejídání a oslabení jejich účinnosti jako odměny.

Kolikrát denně bychom měli dávat našemu psovi pamlsky?
Odpověď na tuto otázku závisí na mnoha faktorech, jako je věk psa, úroveň fyzické aktivity, velikost a zdraví. Neexistuje žádné univerzální pravidlo o tom, kolikrát denně byste měli dávat pamlsky. Existuje několik obecných pokynů, které vám mohou pomoci určit správné množství, včetně:

Věk psa
Štěňata vyžadují méně kalorií než dospělí psi.

Fyzická aktivita
Psi, kteří jsou velmi aktivní, spálí více energie a mohou potřebovat o něco více pamlsků než ti, kteří vedou ne příliš aktivní životní styl.

Váha psa
Pokud má váš pes tendenci přibírat na váze, musíte být obzvláště opatrní s množstvím pamlsků; je dobré, aby pamlsky tvořily maximálně 10 % denní potřeby kalorií psa.

pamlsky pro psy2

Jaké pamlsky byste měli pro svého psa vybrat?
Výběr správných pamlsků je stejně důležitý jako množství, které svému mazlíčkovi dáte. Na trhu je dostupných mnoho druhů příchutí, ale ne všechny jsou zdravé. Při výběru pamlsků pro psy se vyplatí dodržovat několik kritérií:

Přírodní ingredience
Vybírejte pamlsky, které obsahují maso, ryby, zeleninu nebo ovoce ve velkém množství.

Nutriční hodnota
Příchutě by měly být nízkokalorické a bohaté na bílkoviny, vitamíny a minerály.

Velikost pamlsků
Přizpůsobte velikost pamlsků velikosti vašeho psa; Pro malé pejsky je lepší volit menší pamlsky, aby se jim netížil žaludek.

Hledáte pamlsky pro svého psa? Podívejte se na nabídku pamlsků Fitmin.
Pamlsky pro psy mohou být skvělým nástrojem pro:

  • posílení pozitivního chování
  • budování pouta se svým psem
  • odměny psa za správné chování

Klíčem k jejich správnému použití je střídmost – pamlsky by měly tvořit jen malou část psího jídelníčku a jejich množství je nutné přizpůsobit individuálním potřebám zvířete.

Pokud hledáte obchod, kde najdete široký sortiment psích dobrot, určitě navštivte kategorii Pochoutky na naše eshopu. Vybírat můžete rovnou ze tří produktových řad, ze kterých si vybere každý to nejlepší pro svého mazlíčka. 

tlacitko-e-shop